Despre noi

>
>
Despre noi

Cine suntem

Urbanorama a luat nastere din pasiunea pentru creatie, arta, tesaturi si piele. M-am indragostit de toate in copilarie, petrecandu-mi vacantele impreuna cu bunica mea, croitoreasa de meserie sau alaturi de mama mea care a lucrat intr-o fabrica de incaltaminte toate viata. Ador mirosul de piele, intregul proces de executie manuala ma fascineaza. Satisfactia primita atunci cand finalizezi un produs de calitate, durabil, este nemarginita.

Despre piele

Ce piele folosim?

Piele tabacita vegetal

Este pielea tabacita prin cel mai vechi si natural proces disponibil. Mai exact pielea tabacita este obtinuta cu ajutorul uleiurilor vegetale, pentru a conferi acesteia o durata de viata mai lunga, flexibilitate, elasticitate si rezistenta.
Acest proces implica un sistem traditional de tabacire a pielii, ce dureaza aproximativ doua luni si necesita personal calificat in aceasta veche arta a tabacirii pielii. In prezent este folosita cel mai des tabacirea pielii cu crom, deoarece procesul poate dura mai putin de o zi si se deruleaza automatizat, la scara mare. Cu toate ca obtinerea pielii tabacita vegetal dureaza mai mult, aceasta vine cu mai multe beneficii pentru purtarea de zi cu zi. Pielea tabacita vegetal este complet non-poluanta, este hipoalergenica, poate fi purtata pentru mai multi ani daca este ingrijita corespunzator, are un miros placut si specific, iar in timp capata o patina placuta la atingere.

Piele full-grain

Este pielea care pastreaza fibra naturala a pielii in intregime. Straturile superioare ale pielii, cele aflate imediat sub par, sunt si cele mai rezistente, dar in acelasi timp pastreaza orice semne care au existat pe piele – zgarieturi, cicatrici, marcari ale animalelor. Astfel fiecare bucata de piele este unica. Este extrem de rezistenta in timp si, ingrijita corect, poate dura o viata.

Pielea tabacita vegetal, finisaj Ailin – Este pielea tabacita vegetal, ce provine de la bovine, cu moliciune deosebita, finisaj transparent, placuta la atingere. Aceasta piele prezinta un finisaj special, satinat, lavabil.

Piele ''Crazy Horse''

Pielea Crazy Horse este un tip de piele unica, care se remarca, fara indoiala, de restul pieilor prin cea mai inalta calitate. Numele sau provine din pielea utilizata pentru crearea sailor de cai. In ciuda denumirii, aceasta este un tip de piele foarte rezistenta provenita de la bovine si nu de la cai.
Pielea este tratata prin aplicarea unui tip special de ceara pe toata suprafata care a fost lustruita si inmuiata, ceea ce ii confera calitati si caracteristici deosebite de orice alt tip de piele. Aceasta procedura are ca rezultat frictiunea zonei tratate, schimbandu-i natural culoarea si nuanta.

Satisfactie pentru un produs bine facut

Sunt convinsa ca veti intelege pasiunea cu care au fost create aceste produse atunci cand le veti utiliza, asa ca va provoc sa le incercati! Va garantez ca nu veti regreta!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.